Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан посилить заходи безпеки в літаках

Четвер, 11 жовтня 2018 11:54

Депутати схвалили конвенцію, спрямовану на посилення безпеки в цивільній авіації та запобігання злочинам на повітряному борту і боротьби з захопленням літаків, повідомляє кореспондент центру ділової інформації kapital.kz.

«Конвенція застосовується до кримінальних злочинів і актів, які незалежно від того, чи є вони злочинами чи ні, можуть загрожувати або загрожують безпеці повітряного судна або перебувають на його борту осіб або майна, або актів, які створюють загрозу підтриманню належного порядку і дисципліни на борту », - повідомив перший віце-міністр з інвестицій та розвитку РК Роман Скляр на пленарному засіданні в мажилісі.

Разом з тим депутатів насторожив лише той факт, що статтею 9 Протоколу зазначено, що за дії, вжиті у відношенні порушників, командир повітряного судна, члени екіпажу, пасажир, власник і експлуатант повітряного судна не несуть відповідальності ні за якої судовому розгляді.

«Тобто навіть у разі неправомірних дій вищевказані особи будуть звільнені від відповідальності. Тоді як будуть захищені права пасажира в разі неправомірних дій стосовно нього? »- запитав депутат Бекболат Тлеухан.

За словами Романа Скляра, така норма вводиться за вимогами ІКАО. «У разі якщо екіпаж бачить загрозу безпеці польоту і він застосував надмірну старанність по нейтралізації даного пасажира, шкоди його здоров'ю завдав і так далі, він не несе за це відповідальності», - розповів перший віце-міністр.

У той же час він зазначив, що, за статистикою, казахстанські пасажири нечасто порушують правила поведінки на борту.

«Не дивлячись на те що кількість рейсів у нас збільшується, в минулому році у нас було два-три випадки адміністративної відповідальності, коли залучали громадян за порушення громадського порядку на борту повітряного судна», - уклав Роман Скляр.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%