Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЦБ РФ не підтримав ініціативу страховиків про використання б/в деталей в ремонті за ОСАГО

Вівторок, 16 жовтня 2018 10:54

За інформацією INTERFAX.RU, Банк Росії не підтримує ініціативу Російського союзу автостраховиків (РСА) про використання при натуральному відшкодуванні в ОСАГО бувших вже у вжитку.

"Банк Росії поки не отримував такі пропозиції РСА, але ми знаємо, що це питання обговорюється. Банк Росії проти того, щоб була можливість використовувати при ремонті були у вжитку запчастини. Запчастини повинні бути новими, хоча необов'язково оригінальними, зробленими на заводі автовиробника в Японії або Німеччині. Це можуть бути запчастини, виготовлені за ліцензією на заводах в Росії ", - відзначили в ЦБ РФ.

У прес-службі Мінфіну Росії агентству повідомили, що "дана пропозиція про використання б/в деталей в Мінфін не надходило".

На початку серпня 2018 року виконавчий директор РСА Євген Уфімцев повідомляв журналістам, що союз ініціює ряд змін в закон про ОСАГО, які розширять прийняті у 2017 році поправки про пріоритет натурального відшкодування над виплатами. Однією з пропозицій стане можливість використання старих деталей при ремонті автомобіля нарівні з новими без згоди власника машини. Він пояснив ініціативу тим, що російський парк автомобілів дуже старий, тому знайти нові запчастини складно.

"Згідно з розрахунками страховиків ОСАГО, в середньому вартість виплати в натуральній формі для страхової компанії виявляється на 20-25% дорожче виплати в грошовій формі. При цьому страхові компанії із задоволенням використовують цю форму виплат в регіонах, де особливо сильні позиції страхових шахраїв і недобросовісних Автоюрист . З урахуванням штрафних санкцій та накладних витрат виплати по судах для страховиків ОСАЦВ в збиткових, захоплених впливом шахраїв регіонах виявляються ще вище ", - зазначила головний експерт" Інтерфакс-ЦЕА "Анжела Олгополова.

Разом з тим "Росгосстрах" активно використовує виплати в натуральній формі. За словами глави компанії Ніколауса Фрая, частка натуральних виплат в обсязі страхових подій, на які поширює закон натуральне відшкодування в ОСАГО, понад 60%, в середньому по ринку така частка в рази менше.

"При цьому переплата по одному збитку в середньому для" Росгосстраха "становить кілька тисяч рублів, згідно зі статистикою аналізу портфеля" Росгосстраха "по ОСАГО", - додала Долгополова.

Як повідомлялося раніше, закон, що встановлює пріоритет відновлювального ремонту пошкодженого автомобіля над страховою виплатою, вступив чинності 28 квітня 2017 року. Відповідно до закону, нові автомобілі не старше двох років повинні ремонтуватися на станціях техобслуговування офіційних дилерів. Гарантійний термін на роботи з відновлювального ремонту пошкодженого транспортного засобу становить шість місяців, а на кузовні роботи та роботи, пов'язані з використанням лакофарбових матеріалів, - 12 місяців. При ремонті повинні використовуватися тільки нові деталі, якщо страхувальник не дав своєї згоди на використання б/в деталей. Автовласник має право запропонувати свою станцію, проте це необхідно узгодити зі страховою компанією. Якщо страховик не в змозі забезпечити ці умови, то виплата здійснюється грошима.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%