Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Держбанк розвитку Китаю вклав $ 20 млрд в казахстанські проекти

Вівторок, 16 жовтня 2018 12:50

Державний Банк розвитку Китаю (ДБРК) підтримав 32 проекту на території Казахстану. При цьому загальна сума фінансування склала більш як 20 млрд доларів, повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«Хочу відзначити, що ДБРК заснував спеціальну кредитну лінію в розмірі 15 млрд доларів. В рамках цього в Казахстані було реалізовано 4 ключові проекти. Загальна сума схвалена до фінансування коштів склала 4,6 млрд доларів. Ці проекти охоплюють: легко рейковий транспорт, проект з виробництва поліпропілену, проект зі створення гербіцидів, а також модернізація Шимкентскій НПЗ », - повідомив міністр національної економіки Тимур Сулейменов в ході церемонії відкриття представництва ДБРК на біржі МФЦА в Астані.

Глава Міннацекономікі також розповів, що товарообіг між Казахстаном і КНР збільшився на 33%. А в рамках останнього Казахстансько-Китайського Ділової ради ці влітку в Астані було підписано понад 40 комерційних документів на загальну суму 13 млрд доларів.

«Банк уже підтримував 32 проекту на території нашої країни. Загальна сума фінансування склала більш як 20 млрд доларів. Це такі напрямки як нафтогаз, корисні копалини, електроенергія, хімічна промисловість та фінанси. Зараз близько 1200 підприємств з участю китайського капіталу функціонує. Вони представлені у всіх галузях промисловості, сільського господарства і фінансового сектора », - додав Тимур Сулейменов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%