Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

PGNiG оскаржила рішення ЄК про врегулювання антимонопольних претензій до «Газпрому», Росія

Вівторок, 16 жовтня 2018 14:54

Як пише INTERFAX.RU, польська PGNiG оскаржила рішення Єврокомісії про врегулювання антимонопольних претензій до "Газпрому", пише польське агентство РАР з посиланням на джерела.

Коментарі Єврокомісії і "Газпрому" поки отримати не вдалося.

Як повідомлялося, ЄК в травні підтвердила закриття антимонопольної справи щодо "Газпрому", яке тривало кілька років, і відмовилася від застосування штрафних санкцій. Одночасно Єврокомісія зажадала від російського концерну дотримання протягом 8 років ряду юридично зобов'язальних умов по вільному транспортуванні газу за конкурентними цінами на ринку Центральної та Східної Європи.

ЄК офіційно опублікувала своє рішення 17 липня. Сторони могли оскаржити рішення ЄК протягом двох місяців - до 17 вересня. Раніше PGNiG говорила про намір оскаржити рішення ЄК, виявляючи невдоволення тим, що стосовно "Газпрому" не було накладено штраф.

ЄК у 2012 році ініціювала розслідування про потенційне порушення "Газпромом" антимонопольного законодавства Євросоюзу, підозрюючи його в перешкоджанні диверсифікації постачання газу, вільному потоку газу через території держав-членів ЄС і встановленні несправедливих цін для своїх клієнтів. "Газпром" у вересні 2015 направив ЄК письмову відповідь на повідомлення про претензії, в якому не визнав себе винним ні по одному з пунктів, але зобов'язався прибрати в контрактах всі бар'єри, що перешкоджають вільному перетоку газу. У березні минулого року ЄК повідомила, що її влаштовують зобов'язання концерну.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%