Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Великобританія може вийти зі складу ЄС

Середа, 15 січня 2014 16:13

Євросоюз необхідно фундаментально реформувати

Канцлер казначейства Сполученого Королівства, Джордж Осборн, заявив, що Великобританія може покинути Європейський союз. Політик аргументував це тим, що ЄС не створює вигідні умови для країн, які не входять до зони єдиної валюти. Про це повідомляє The Telegraph.

У блоці з 28 європейських держав не проводяться фундаментальні реформи, спрямовані на підвищення конкурентоспроможності економіки тих країн, які не є членами єврозони.

Канцлер припустив, що ЄС буде доцільніше продовжувати своє існування в невеликому складі однодумців, оскільки об'єднання нездатне забезпечити підтримку реформ у всіх країнах-учасниках союзу.

У промові канцлер згадав, що принципи, які лежать в основі ЄС, більше не відповідають дійсності. Сформована ситуація призведе до економічного занепаду і кризи, що вкрай небажано для Великобританії.

Осборн підкреслив рішучість уряду переглянути умови британського членства в ЄС, у разі, якщо Великобританія вирішить залишитися в союзі після всенародного референдуму 2017р.

Зростаюча інтеграція єврозони становить загрозу для фінансової системи Великобританії. Зараз вкрай необхідно налагодити механізм правового захисту держав, які не входять до зони єдиної валюти. Осборн закликав Брюссель не змушувати Сполучене Королівство вибирати між вступом до ЄС заради захисту своїх інтересів, і виходом з союзу.

Тим не менш, незважаючи на рішучі висловлювання, канцлер вважає, що вихід з Євросоюзу, так само як і приєднання до єврозони, є небажаним і негативно вплине на економічну ситуацію в країні.

За останні шість років темпи зростання європейської економіки істотно скоротилися. За той же період часу індійська економіка зросла на третину. Китайська економіка - на 50%. За прогнозами, протягом наступних 15 років частка Європи у світовому виробництві знизиться вдвічі. Давно ищешь анальное порно? Так вот тут оно ждет тебя и это бесплатно

За останнє десятиліття кількість європейських патентних заявок зменшилася наполовину, а безробіття серед молоді склало 25%. Канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що на частку Європи припадає трохи більше 7% населення світу, 25% економіки і 50% світових витрат на соціальне забезпечення.

Джордж Осборн вважає, що перед ЄС стоїть дуже простий вибір - проведення реформ, або, тривала економічна криза.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%