Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія перерахує Білорусі 27 млрд руб. як мито на нафту

Четвер, 18 жовтня 2018 14:49

Як пише INTERFAX.RU, Росія додатково перерахує в бюджет Білорусії 27 млрд рублів як плату експортного мита на нафту у зв'язку з ростом її ціни, повідомив журналістам перший віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Антон Силуанов.

"Ми бачимо, що у зв'язку з ростом цін на нафту зростають і наші зобов'язання по перерахуванню експортного мита на нафту Республіці Білорусь в порівнянні з тим, що було в бюджеті. Додатково 27 млрд рублів вносимо до бюджету кошти на цю мету", - сказав він .

Мінськ оголосив про отримання від РФ недоплачених з липня $ 263 млн за "перетаможку" нефтіЧітать докладніше

Річний баланс поставок нафти з РФ до Білорусі становить 24 млн тонн, фактично Мінськ купує 18 млн тонн, решта 6 млн тонн "перетамажіваются", тобто в білоруський бюджет перераховуються експортні мита з цього обсягу. Така схема була узгоджена сторонами у квітні 2017 року.

За оцінкою Мінфіну, загальний обсяг цієї субсидії за "перетаможку" в цілому оцінюється приблизно в $ 2 млрд на рік. У вересні Білорусь заявила, що Росія заборгувала бюджету країни за "перетаможку" нафти починаючи з липня. У жовтні, після переговорів президентів Росії та Білорусії, РФ перерахувала в її бюджет $ 263 млн.

Росія з 2019 роки планує поступово скорочувати експортне мито на нафту аж до її повного обнулення у 2024 році за аналогічного підвищення ПВКК. Така схема дозволить відмовитися від "прихованої" субсидії Білорусії. При цьому сторони вже приступили до переговорів про компенсації Білорусії доходів, що випадають від завершення російського "податкового маневру".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%