Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Алмати планують запустити проект по оренді електросамокатів

Понеділок, 22 жовтня 2018 11:49

В Алмати у 2019 році мають намір реалізувати проект по здачі в оренду жителям і гостям мегаполісу електросамокатів. Про це на діалоговому майданчику «Ми Алмати» повідомив заступник голови правління Центру розвитку міста Алмати (ЦРА) Руслан Асаубаев, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«У цьому році ми помічаємо, що особливо популярними в алматинців стають елеткросамокати. Швидше за все, з 2019 року в місті буде запущений прокат електросамокатів. Тобто, цей проект буде аналогічний велосипедного проекту Almaty Bike. А саме, ми хочемо, щоб електросамокати були не в коридорах або на балконах жителів, а в певних локаціях. Щоб людина вийшла з дому сіл на електросамокат і поїхав », - зазначив в кулуарах конференції Руслан Асаубаев.

Також він підкреслив, що проект по прокату електросамокатів не фінансуватиметься шляхом бюджету міста Алмати. «Передбачається, що прийдуть приватні компанії та захочуть інвестувати в цей проект. В процесі переговорів такі компанії просять в акіматі, адміністрації міста, щоб була забезпечена інфраструктура: підведена електрика (в певних локаціях для зарядки самокатів - Ред.), Була можливість побудувати станції. Зараз ми вже ведемо переговори з такими компаніями, вже є кілька претендентів, у кожного з них вибудовується своя бізнес-модель. Зі мною, як з представником ЦРА, вже зустрічалися представники трьох таких компаній. З огляду на, що в місті ми бачимо дуже багато людей на електросамокатах, думаю - оренда електросамокатів стане популярнішим », - зазначив співрозмовник.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%