Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У бік США рухається колона мігрантів

Середа, 24 жовтня 2018 13:51

До кордону Мексики зі США прямує другий марш нелегальних мігрантів з країн Центральної Америки.

У бік кордону зі США прямує другий марш нелегалів з країн Центральної Америки. Мігранти вирушили з Гватемали через територію Мексики в напрямку США, передає Кореспондент з посиланням на Reuters.

"У вівторок група з понад тисячі громадян центрально-американських держав вирушила з Гватемали до мексиканського кордону, після того як великий марш мігрантів, розгніваний американським президентом Дональдом Трампом, зупинився на півдні Мексики на шляху до кордону США", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що марш, учасниками якого є в основному мігранти з Гондурасу, які тікають від насильства і бідності вдома, зараз перебувають в місті Хюкстла, штат Чіапас, приблизно за 50 км на північ від кордону Гватемали і за 1800 км від кордону США.

Водночас уряд Мексики заявив, що отримав 1699 запитів на отримання статусу біженця. За оцінками мексиканської влади, кількість учасників маршу становить близько 4500 осіб.

Нагадаємо, марш мігрантів з країн Центральної Америки в США, що почався за участю 200 осіб, трохи більше ніж за тиждень зріс до приблизно 6000 учасників.

Раніше Дональд Трамп пообіцяв скоротити допомогу державам у Центральній Америці і назвав марш мігрантів в Мексиці викликом для своєї держави, прагнучи підвищити шанси Республіканської партії на виборах в Конгрес 6 листопада.

Минулого тижня американський президент звинуватив три центрально-американські країни в тому, що вони не борються з відтоком населення, провокуючи масову незаконну міграцію в США через територію Мексики. Тоді Трамп пригрозив, що може скерувати війська для посилення контролю на американо-мексиканський кордон.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%