Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Угорщина запропонувала Україні укласти угоду про захист нацменшин

Середа, 24 жовтня 2018 20:23

Угорщина запропонувала Україні укласти спільну угоду про захист національних меншин. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу уряду Угорщини.

"Угорщина запропонувала, щоб Україна уклала угоду про захист меншин", - заявив Міністр закордонних справ та торгівлі Петер Сійярто після переговорів з міністром іноземних справ України Павлом Клімкіним.

Довіра між двома країнами потребує перебудови, додав він.Цей договір гарантував би меншинам вільне використання своєї рідної мови у зв'язку з практикою релігії, культури, освіти та процедур державного управління, додали у прес-службі уряду."Українська сторона обіцяла розглянути пропозицію", - сказав голова угорського МЗС, висловивши сподівання, що угорські та українські політики обговорять деталі пропозиції на своєму черговому засіданні в Мілані, яке заплановано на 7 грудня.Крім того, Сійярто назвав "позитивним кроком" початок розслідування українською стороною "неправдивих рекламних щитів, спрямованих на лідерів угорської національної меншини".

Як повідомляв УНН, у середу в польській столиці в рамках Варшавського безпекового форуму відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто. 

Зазначимо, напередодні український міністр розповів, що планував обговорити на зустрічі порядок денний комплексних консульських консультацій. Крім того, міністр збирався проінформувати угорського колегу щодо впливу російської пропаганди на Закарпатті, а також обговорити угорське фінансування регіону.

 Як повідомляє УНН, співпраця України з НАТО буде блокуватися Угорщиною, поки українська сторона не змінить закон про освіту в частині пролонгації дії перехідних положень і приватних шкіл. Про це повідомила заступник директора центру "Нова Європа" Катерина Зарембо.Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у п’ятницю, 31 серпня підтвердив, що угорська сторона не наполягатиме на збереженні назви посади міністерського уповноваженого Іштвана Ґрежі, "відповідального" за Закарпаття.

Нагадаємо, у вересні міністр закордонних справ України Павло Клімкін пообіцяв, що українська сторона належним чином відреагує на видачу Угорським консульством жителям Закарпаття угорських паспортів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%