Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Антикризовий комітет «Віденська ініціатива» опублікував план дій на 2014р.

П'ятниця, 17 січня 2014 11:25

Міжнародні фінансові інститути підтримали ініціативу

На цьому тижні, керівний комітет Віденської ініціативи, організованої в 2008р. для боротьби з кризою, провів засідання в столиці Австрії і визначив пріоритетні напрямки своєї діяльності на 2014р. Зустріч відбулася під керівництвом Raiffeisen Bank International.

 

Звіт про п'ять напрямків діяльності організації опублікований на сайті Світового Банку.

1. Створення загальноєвропейського Банківського союзу, діяльність якого буде акцентована на вирішенні проблем держав Південно-Східної Європи, що не входять до складу ЄС.

Необхідно зайнятися налагодженням відносин між Євросоюзом і тими країнами, які знаходяться на шляху до вступу до нього. Для цього потрібно створити мережу європейських банків за межами союзу.

Паралельно треба заснувати єдиний механізм спостереження за фінансовими організаціями та систему ліквідації некредитоспроможних банків. У цьому питанні також слід приділити особливу увагу країнам, що не входять до складу ЄС.

2. Спостереження за тенденціями видачі кредитів і скорочення використання позикових коштів у країнах Центральної, Східної та Південно-Східної Європи.

Скорочення фінансових угод між різними країнами, великий відсоток непрацюючих кредитів і перспектива загострення умов фінансування являють собою значний ризик для відновлення економічного зростання в регіоні.

3. Усунення проблеми прострочених кредитів в країнах Центральної та Східної Європи. Рівень несприятливих кредитів у багатьох країнах цього регіону продовжує збільшуватися. Це ускладнює зростання кредитування і відновлення економіки. Усуненням проблеми будуть займатися банки і міжнародні фінансові установи. У 2014р. вони розроблять спільний план дій у цій галузі.

4. Підвищення якості кредитів і знизити ризик при оформленні нового кредиту на фоні нестабільної ситуації в країнах Центральної та Східної Європи. Віденська ініціатива вже сформувала робочу групу, яка займатиметься оцінкою існуючих схем кредитної підтримки та розроблятиме більш ефективні пропозиції.

5. Розвиток місцевих джерел фінансування в країнах Центральної та Східної Європи. Відхід від моделі міжнаціональних фінансових операцій вимагає якнайшвидшої диверсифікації джерел отримання коштів. Особливе значення має розвиток місцевих валютних ринків. Прогрес у цій області необхідно прискорити з метою допомогти кредиторам.

Міжнародні фінансові інститути готові взяти активну участь у Віденській ініціативі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%