Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Укрзалізниця програла суд «дочці» російського держбанку щодо боргу у 1 млрд грн

Вівторок, 30 жовтня 2018 10:30

Господарський суд Донецької області частково задовольнив позов ВТБ Банку, ухваливши стягнути з держпідприємства Донецька залізниця 933 млн грн заборгованості за чотирма кредитними договорами від 2013 року.

Про це свідчить рішення суду в Єдиному держреєстрі судових рішень, передає НВ з посиланням на Інтерфакс-Україна.

У тексті рішення відзначається, що банк вимагав стягнути з Укрзалізниці як з правонаступниками ДЗ 1,18 млрд грн заборгованості (з урахуванням виплати відсотків і інфляційних витрат) у зв'язку з неналежним виконанням кредитних договорів від 30 жовтня 2013 року, укладених між ДЗ і ВТБ банком.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги (20 днів з дня складання повного судового рішення), якщо така не була подана.

Донецька залізниця (ДЗ) в ході корпоратизації Укрзалізниця реформована у регіональну філію без включення майна до статутного капіталу компанії.

Майно держпідприємства розташоване в зоні Операції об'єднаних сил (ООС) і підпадає під дію закону про мораторій на стягнення коштів за борги ДЗ.

В середині жовтня Верховна Рада України продовжила на період дії ООС мораторій на звернення стягнення на активи Укрзалізниці за зобов'язаннями ДЗ і інших підприємств залізничного транспорту, майно яких перебуває на території проведення ООС. Йдеться про зобов'язання на суму близько $200 млн.

ВТБ Банк (раніше - банк Мрія) заснований в 1992 році. Його основним акціонером є що належить уряду Росії Банк ВТБ. Щодо банку в Україні діють економічні санкції.

Укрзалізниця була перетворена в акціонерну компанію в грудні 2015 року. За підсумками 2017 року компанія отримала 100 млн грн прибутку.

До складу Укрзалізниці входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна і Придніпровська залізниці, а також інші підприємства і організації єдиного виробничо-технологічного комплексу, що забезпечують перевезення вантажів і пасажирів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%