Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Waymo отримала дозвіл на тестування безпілотних авто в Каліфорнії

Середа, 31 жовтня 2018 12:57

Виробник технології для безпілотних автомобілів компанія Waymo, що входить у холдинг Alphabet, отримала дозвіл на тестування на дорогах штату Каліфорнія безпілотних автомобілів. Про це повідомляє УНН із посиланням на опубліковану у вівторок заяву Waymo.

“Ми із радістю оголошуємо, що департамент транспортних засобів Каліфорнії тільки що дав Waymo перший у цьому штаті дозвіл на тестування машин без водія на дорогах загального користування”, — йдеться в ньому. Як пояснили у компанії, це сталося після того, як у квітні влада Каліфорнії прийняли нові закони, що дозволяють різним компаніям випробовувати повністю автономні автомобілі на дорогах штату.

Йдеться про повністю автоматизовані самоврядні машини, які можуть пересуватися без водія. Нові норми штату дозволяють проводити такі тести без присутності на водійському сидінні людини, який у разі екстреної ситуації міг би взяти керування на себе.

Як відзначили у компанії, безпілотні авто будуть тестуватися цілодобово на міських і сільських дорогах, де дозволена швидкість не більше 65 миль на годину (близько 105 км/ч). Спочатку машини будуть підвозити лише співробітників Waymo. Зона проведення тестів на початковому етапі буде обмежена містом Маунтін-В’ю, де розташовується штаб-квартира Alphabet, і його передмістями, проте потім буде розширена.

Раніше Waymo вже тестувала в обмеженому режимі повністю безпілотні автомобілі в сусідньому з Каліфорнією штаті Арізона. Компанія обіцяє, що жителі розташованого в цьому штаті Фінікса зможуть повноцінно користуватися перевезеннями таксомоторів послугами самоврядних авто вже до кінця року.

Як раніше інформував УНН, влада Австрії анонсувала нові законодавчі заходи для підтримки електромобілів. У майбутньому власники електротранспорту отримають право їздити по виділених смугах, безкоштовно паркуватися на частині платних парковок, а також рухатися зі швидкістю 130 кілометрів на годину там, де швидкість звичайних машин обмежена 100 км/год з екологічних міркувань.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%