Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія зібралася дати Кубі кредит в розмірі 38 млн євро

П'ятниця, 02 листопада 2018 15:55

Як пише INTERFAX.RU, Росія планує надати Кубі кредит в розмірі 38 млн євро. Делегація Гавани з питань військово-технічного співробітництва відвідає РФ через два тижні, повідомив заступник голови Мінфіну РФ Сергій Сторчак.

"Робота (по кредиту - ІФ) йде. Ніхто нікому не відмовляв. Є така тема, є такий кредит. Просто є неузгоджені частини, які будуть доузгодити найближчим часом, кубинці мають намір приїхати сюди з професійної делегації і під час поїздки, я думаю, ми цю угоду підпишемо ", - сказав Сторчак журналістам.

Він додав: "Кубинська делегація, яка буде займатися питаннями розширення співпраці у сфері ВТС, має намір приїхати через два тижні. Сума кредиту 38 млн євро".

У п'ятницю в Москві відбулися переговори президента РФ Володимира Путіна з головою Держради та Ради міністрів Куби Мігелем Діас-канело. Під час заяви для преси лідери РФ і Куби не згадали, чи обговорювалася тематика військово-технічного співробітництва на зустрічі.

У той же час прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков раніше повідомив, що тема російсько-кубинського військово-технічного співробітництва буде "активно фігурувати на порядку денному" переговорів двох лідерів. При цьому він утримався від коментарів у зв'язку з повідомленнями про те, що Росія може надати Кубі кредит на суму близько $ 50 млн для закупівлі російських озброєнь. "Я не можу надати більш детальну інформацію, але тема ВТС буде на порядку денному", - сказав тоді Пєсков.

26 жовтня газета "Коммерсант" повідомила, що Росія надасть Кубі державний кредит в розмірі понад $ 50 млн на придбання російського озброєння. "Ця сума піде виключно на ВТС. Крім цієї угоди підпишуть ще ряд загальноекономічних документів і угод по лінії Мінфіну, але на них підуть вже інші засоби", - повідомило виданню джерело, знайоме з ходом переговорів.

На цьому тижні в Гавані пройшло засідання російсько-кубинської міжурядової комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, яку з російської сторони очолює віце-прем'єр Юрій Борисов. Загальна сума контрактів, підписаних за підсумками візиту Борисова на Кубу, перевищила $ 260 млн. "Це модернізація трьох енергоблоків - близько $ 100 млн, це другий етап модернізації металургійного заводу - близько $ 60 млн, постачання вагонів - понад $ 100 млн. Це серйозні контракти", - сказав віце-прем'єр журналістам у Гавані.

При цьому Борисов додав, що "крапки над" i "ми поставимо під час візиту (голови Куби до Росії - ІФ)", оскільки кубинці "не хочуть приїхати в Росію з порожніми руками".

За його словами, кубинська сторона підтвердила зацікавленість у великих інфраструктурних контрактах, зокрема, планованої модернізації залізниць Куби. "Це важливий і затребуваних для них проект", - сказав Борисов.

Діас-Канель Бермудес став главою Куби у квітні 2018 року, раніше він обіймав посаду першого заступника голови Держради Куби.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%