Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Президент Казахстану відкрив роботу міжнародного технопарку

Вівторок, 06 листопада 2018 12:47

Глава країни дав старт роботі міжнародного технопарку IT-проектів Astana Hub. Він зазначив, що технопарк може стати ядром інноваційної екосистеми. За його словами, учасники технопарку можуть користуватися спрощеним візовим і трудовим режимом, їм будуть надані податкові та інші пільги. На базі Astana Hub створений інститут менторства, в рамках якого експерти супроводжують стартап-команди. Про це передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«Сьогодні я ознайомився з роботою R & D-лабораторією стартап-компаній, представлених тут. Все це сильно вражає і радує. Якби не було ЕКСПО, не було цієї будівлі, а зараз побудований спеціально великий корпус, щоб розвивати стартапи для наших молодих. Але тепер ми використовуємо готову будівлю після успішного проведення ЕКСПО-2017 нашій країні », - сказав Нурсултан Назарбаєв.

Він зазначив, що тепер треба створювати нову генерацію IT-талантів. Основне завдання - посприяти і допомогти розумним, талановитим і здібним казаха. У країні здійснюється всебічна підтримка приватних ініціатив - створені школи програмування, проводяться спартакіади, олімпіади з робототехніки і кіберспорту.

«У ВНЗ оновлені навчальні програми, і вже є молоді люди, які вже самостійно вийшли на міжнародний ринок. Це Рустем Адильбека, Олена Ткаченко, Олжас Сатієв, Арман Сулейменов. Вони все тут були сьогодні. Я радий досягненням наших хлопців, я думаю, це тільки початок. Як я подивився сьогодні, у всіх хлопців, які тут придбали лабораторію, займаються сатрапами, горять очі. Я думаю, ми виростимо талановитих представників наших громадян, імена яких зазвучать, як і інші всесвітньо відомі сьогодні імена », - висловив сподівання президент.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%