Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Таїланд скасує плату за візи для українців

Вівторок, 06 листопада 2018 20:02

Пільговий режим у королівстві буде діяти до 31 січня 2019 року для громадян з 21 країни світу.

Уряд Таїланду погодився звільнити туристів з деяких країн з 1 грудня 2018-го до 31 січня 2019 року від сплати візового збору після прибуття. Як повідомляє The Bangkok Рost у вівторок, 6 листопада, ця ініціатива покликана збільшити туристичний потік у країну.

Зокрема буде скасовано плату в розмірі 2000 батів (60 доларів) для іноземців з 21 країни, які прибувають до Таїланду на 15 днів. Тепер власники паспортів Андорри, Болгарії, Бутану, Ефіопії, Індії, Казахстану, Китаю, Кіпру, Латвії, Литви, Мавританії, Мальдів, Мальти, Папуа-Нової Гвінеї, Румунії, Сан-Марино, Саудівської Аравії, Тайваню, Фіджі, України і Узбекистану зможуть відвідати Таїланд без оплати візи.

За даними Імміграційного бюро Таїланду, кількість туристів, які отримують візи після прибуття, продовжує знижуватися із січня 2016 року. Очікується, що ініціатива допоможе збільшити турпотік на 30%.

Захід спрямований також на повернення в країну китайських туристів, кількість яких скоротилася після корабельної аварії на Пхукеті, коли загинули 47 осіб.

Згідно з інформацією міністерства туризму і спорту Таїланду, за дев'ять місяців 2018 року Таїланд відвідало 28,5 млн іноземних туристів (на 8,7% більше, ніж за той же період минулого року). Вони витратили 1,4 трлн батів ($42,9 млрд), що на 10,9% більше, ніж за дев'ять місяців 2017 року.

Нагадаємо, 2 листопада набув чинності безвізовий режим України з Катаром. Громадяни можуть в'їжджати, перебувати, виїжджати і перетинати транзитом територію держави іншої сторони без віз за умови, що тривалість їхнього перебування не перевищує 90 днів протягом 180 днів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%