Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росіянам розповіли про дострокове отримання пенсій

Четвер, 08 листопада 2018 14:32

У грудні поточного року передбачається передноворічна доставка пенсій за січень майбутнього року. Про це пише "Российская газета" з посиланням на Пенсійний фонд Росії (ПФР).

Як правило, достроково зараховують пенсію тим громадянам, чиї виплати випадають на перші дні місяця. У січні вони будуть святковими у зв'язку з Новим роком, тому пенсію доставлять за допомогою листонош або зарахують на рахунок раніше звичного терміну.

У ПФР нагадали, що пенсії в Російській Федерації виплачуються за поточний місяць. Графіки передноворічної доставки пенсій будуть оприлюднені в грудні.

"Багато що в цьому питанні залежить від постачальних організацій, з якими відділення Пенсійного фонду будуть погоджувати графіки виплати пенсій в передсвяткові дні", - пояснили в Пенсійному фонді.

У 2016 році, наприклад, дострокова доставка пенсій проходила з 27 грудня за святкові і вихідні дні січня 2017 року. При цьому бралися до уваги особливості організації їх доставки в конкретному суб'єкті РФ.

В даний час існує декілька способів доставки пенсії.

За допомогою "Пошти Росії" можна отримувати пенсію на будинок або особисто, прийшовши до відділення пошти за місцем проживання. В даному випадку кожному пенсіонеру встановлюється дата отримання пенсії згідно з графіком доставки, при цьому гроші можуть виплатити пізніше певної дати в межах періоду доставки (наприклад, з 1 по 18 число кожного місяця).

Дату закінчення періоду виплати пенсій краще довідатися про нього заздалегідь, оскільки в кожному відділенні пошти вона своя.

Також існує можливість отримувати пенсію в касі відділення банку або по банківській карті. Кредитна організація зараховує пенсію на рахунок у день надходження грошей від територіального органу ПФР. Зняти отримані кошти з банківського рахунку можна в будь-який день після їх зарахування. Зарахування та зняття грошей здійснюється без комісійного збору.

Крім того, є варіант отримувати пенсію через організацію, яка займається її доставкою: можна отримувати гроші на дому або самостійно в цій компанії. Повний список відповідних організацій в регіоні знаходиться в територіальному органі ПФР.

Порядок виплати пенсії за допомогою іншої організації, яка займається доставкою пенсій, такий же, як через поштове відділення.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%