Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Парламент Казахстану ратифікував угоду з Росією про спірну нафти в трубопроводах, Казахстан

П'ятниця, 09 листопада 2018 12:45

Депутати сенату на пленарному засіданні палати прийняли законопроект про ратифікацію угоди між урядами Казахстану і Росії, що визначає статус технологічної нафти в магістральних нафтопроводах Туймази - Омськ - Новосибірськ-2 і Омськ - Павлодар, пише sputniknews.kz.

Метою документа є підтвердження права власності на технологічну нафту за казахстанською стороною (АТ "КазТрансОйл") в кількості 141 728 тонн і за російською стороною 62 048 тонн (АТ "Транснефть - Урал").

Як повідомив міністр енергетики Казахстану Канат Бозумбаев на засіданні палати, за часів Радянського Союзу магістральна мережа нафтопроводу представляла собою єдину систему, яка згодом була розділена між країнами за територіальним принципом.

"Зазначена нафту фізично не передавалася за територіальним принципом, але була прийнята на баланси підприємств" КазТрансОйл "і" Транснефть ". Слід зазначити, що 9 листопада 2017 року було укладено угоду між урядами двох країн про визначення статусу технологічної нафти в магістральних нафтопроводах", - сказав глава Міненерго.

Нафта розлилася на об'єкті КазТрансОйл в Атирауської області

Для спрощення процедури повернення технологічної нафти документ встановлює право власності на нафту казахстанської ділянки магістрального нафтопроводу. Частина, що залишилася нафти на російській ділянці магістралі в кількості 79 680 тон залишається за компанією "КазТрансОйл", витіснення цієї нафти на баланс казахстанської компанії буде вироблено протягом десяти місяців після вступу угоди в силу.

Ухвалений сенаторами документ юридично закріплює фактично існуючу приналежність нафти АТ "КазТрансОйл" і АТ "Транснефть - Урал", а запропонована в документі схема дозволяє спростити і мінімізувати необхідні цивільно-правові та організаційні процедури з передачі нафти її власникам.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%