Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

США бачать Україну газовим Техасом в Європі, США

Вівторок, 13 листопада 2018 09:13
Про це заявив американський міністр енергетики Рік Перрі під час зустрічі з представниками Американської торгової палати в Україні та бізнес-ради США-Україна.

"Ви можете не тільки бути основним постачальником в плані завозу скрапленого газу через Польщу, а потім звідти забезпечувати Європу. Потенціал розвідки та видобутку в Україні такий - і це свого роду моя заява: Україна може стати Техасом в Європі", - сказав Перрі, цитує його Інтерфакс-Україна.

Перрі зазначив "вражаючий" потенціал для такого розвитку.

"Я нагадую людям, які 10 років тому нам (Перрі був губернатором штату Техас в 2000-2015 рр. - ред.) розповідали, що в світі вже видобуто все викопне паливо. Вони називали той час піком видобутку нафти, пам'ятаєте? Якийсь чоловік подорожував по країні, розповідаючи про піки видобутку нафти. Ці ресурси завжди були там, а інновації і технології дозволили отримати доступ до них. І сьогодні США є країною номер один у видобутку нафти і газу в світі", - сказав міністр.

Перрі повідомив, що багато американських компанії зацікавлені в газовій співпраці з Україною: "У нас є багато компаній, які будуть зацікавлені прийти сюди і поспілкуватися з українським урядом з питання геологічної розвідки, прокладки запланованих трубопроводів, по інфраструктурному потенціалу".

У свою чергу президент України Петро Порошенко на зустрічі з Перрі підтвердив інтерес України до американського досвіду для розробки запасів нафти і газу.

"Було оголошено про початок українсько-американського стратегічного енергетичного діалогу, який сприятиме більш тісній співпраці причетних державних установ і компаній", - повідомила прес-служба глави української держави.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%