Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

The New Times cобрал 22 млн рублів на виплату штрафу Роскомнадзор, Росія

Вівторок, 13 листопада 2018 12:33

Журнал The New Times за чотири дні зібрав понад 25 млн рублів від понад 20 тисяч своїх читачів, що дозволить у разі потреби виплатити призначений судом штраф у розмірі 22,25 млн руб, пише interfax.ru.

"За чотири доби прийшло 25 млн 443 тис. Рублів. Тепер нас чекають судові баталії: 20 листопада о 9:30 ранку у нас апеляція на Каланчевке (у Тверському суді Москви - ІФ), де ми будемо доводити свою позицію", - сказала " Інтерфаксу "головний редактор The New Times Євгенія Альбац.

 "Нас підтримало понад 20 тис. Чоловік, які перевели нам гроші, і повірте мені, ми зберемо ще", - додала головний редактор видання.

 За її словами, їй продовжують надходити смс-звіти про перекладах зі словами підтримки, середній чек за якими від 500 до 1 тис. Рублів.

 Світову судову ділянку Тверського району 26 жовтня оштрафував на 22,25 млн руб ТОВ "Нові часи", видавця журналу The New Times і однойменного сайту, за несвоєчасне надання даних в Роскомнадзор.

 

Бо штраф необхідно виплатити протягом 60 днів після набрання рішенням про нього в силу, редакція оголосила про збір коштів на виплату непідйомної суми від небайдужих до його долі громадян.

 "ТОВ" Нові часи "- видавець журналу The New Times і сайту newtimes.ru оштрафований на 22 мільйони 250 тисяч рублів за статтею КоАП 13.15.1 - за несвоєчасне надання даних в Роскомнадзор", - сказала головний редактор журналу Євгенія Альбац "Інтерфаксу".

 Вона зазначила, що це перше застосування статті КоАП, і судової практики по ній немає. За словами Альбац, рішення винесено в день закінчення терміну давності, хоча до цього мировий суд повернув матеріали в прокуратуру.

 Суд прийшов до висновку, що ТОВ "Нові часи", отримавши 22,25 млн руб від НКО "Фонд підтримки свободи преси", визнаного іноземним агентом, не надав в Роскомнадзор повідомлення про отримання коштів від іноземних джерел за 2, 3 і 4 квартали минулого року.

 Адміністративний штраф був накладений після перевірки, яку навесні провела прокуратура за запитом депутата Держдуми Миколи Рижак.

 Альбац раніше стверджувала, що в травні після припису прокуратури всі дані про отримання фінансування ТОВ "Нові медіа" за минулий рік були представлені в Роскомнадзор, таким чином, підстав для притягнення до адміністративної відповідальності більше не було.

 Термін залучення до адміністративної відповідальності за цією статтею - три місяці. Цей термін за рішенням пленуму ВС повинен відраховуватися від моменту, коли необхідно виконати обов'язок. Світовий суддя, брав це до уваги, 26 вересня повернув матеріали справи в прокуратуру, але через місяць у Тверському суді матеріали справи розглянули по апеляції прокуратури.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%