Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Влада РФ зібралися зробити «антивідмивний комплаенс» обов’язковим для всіх компаній

П'ятниця, 16 листопада 2018 15:34

Росфінмоніторинг пропонує зобов'язати юрособи приймати всередині своїх компаній заходи щодо попередження легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, а за вчинення ними угод за участю таких доходів або майна - штрафувати і конфісковувати майно, пише interfax.ru.

Закон "Про протидію легалізації злочинних доходів і фінансування тероризму" пропонується доповнити статтею, яка встановлює, що юридичні особи та їх органи управління, в тому числі контролюючі його фінансово-господарську діяльність, зобов'язані вживати заходів щодо попередження вчинення юрособою угод або фінансових операцій з грошовими коштами або іншим майном, свідомо придбаним злочинним шляхом. Про це повідомив "Інтерфаксу" джерело, знайоме з ходом обговорення документа.

До таких заходів може відноситися співпрацю з правоохоронними органами та з Росфінмоніторингу, впровадження процедур, які б встановлювали сумлінність контрагентів, а також забезпечення дотримання вимог антивідмивного законодавства та інформування працівників про прийняті юрособою заходи щодо попередження залучення їх в відмивання злочинних доходів.

Якщо ж в інтересах або від імені юрособи були здійснені угоди або фінансові операції з грошовими коштами або іншим майном, завідомо придбаним злочинним шляхом, до нього можуть бути застосовані заходи відповідальності.

При цьому заходи відповідальності можуть бути застосовані і до юридичних осіб, зареєстрованим за законодавством іноземної держави, а також до їх філіям та представництвам, іноземним структурам без утворення юрособи, якщо вони вчинили правопорушення поза межами РФ, але якщо їх діяння спрямоване проти інтересів РФ.

У разі прийняття закон може вступити в силу через 30 днів після дня його офіційного опублікування.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%