Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

The Hill: У Трампа з‘явився новий політичний опонент

Вівторок, 20 листопада 2018 13:44

У 45-го президента США Дональда Трампа з’явився новий політичний супротивник. Про це повідомляє УНН із посиланням на The Hill.

Новим об’єктом критики Трампа став відставний адмірал Вільям Гаррі Макрейвен, який керував операцією “Спис Нептуна” з ліквідації Осами бен Ладена. У неділю Макрейвен заявив, що нападки Трампа на пресу стали “найбільшою загрозою демократії” у його житті.

У свою чергу американський президент розкритикував політичні пристрасті військового та заявив, що США могли б захопити бен Ладена раніше.

СписНептуна” — кодованазваспеціальноїоперації, врезультатіякоїбувліквідованийзасновниктапершийемірміжнародноїісламістськоїтерористичноїорганізаціїАль-Каїда”, щовзяланасебевідповідальністьзанаймасштабнішітеракти 11 вересня 2001 рокутавибухипосольствСШАвАфриціу 1998 році, якізарядіншихатакнавійськовітацивільніціліповсьомусвіту. Президент США Барак Обама публічно повідомив 1 травня 2011 року, що бен Ладен був убитий невеликою групою SEAL після 40-хвилинної перестрілки в Абботтабаді (Пакистан). Операція була проведена 20-25 військовослужбовцями спецпідрозділу DEVGRU (відомого як SEAL Team Six), що входить до складу SEAL, команди 160-го авіаполку спецоперацій, які знаходилися в підпорядкуванні Об’єднаного командування спеціальних операцій, у співпраці з Центральним розвідувальним управлінням США.

Після завершення атаки американські військові доставили тіло бен Ладена в Афганістан для ідентифікації, а потім поховали його в морі в той же день. Це відбулося на борту авіаносця “Карл Вінсон”, що несе службу в північній частині Аравійського моря.

За свідоцтвами офіційних представників Макрейвен виконував ключову роль в підготовці, організації і виконанні операції “Спис Нептуна” — спеціальній операції “морських котиків”, що призвела до смерті Осами бін Ладена. Директор ЦРУ Леон Панетта особисто доручив організацію атаки Макрейвену, який працював майже виключно в контртерористичних операціях і розробці стратегії з 2001 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%