Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ряд банків Росії обмежили співпрацю з «Юністрімом» через хакерські атаки

Середа, 21 листопада 2018 10:51

Як пише «РИА Новости», багато кредитних організацій у вівторок призупинили співпрацю або навіть розірвали договірні відносини з банком "Юністрім" через чергову хакерську атаку, яка стала причиною розсилки шкідливих вкладень, повідомляє газета "Комерсант" з посиланням на джерела.

Повідомляється, що інші контрагенти прийняли рішення про блокування всієї вхідної кореспонденції від кредитної організації. За даними видання, розсилка зі шкідливим кодом пішла по адресній книзі банку, причому не тільки за російськими контрагентами, а й закордонним. Як зазначив співрозмовник газети, оскільки основна діяльність банку "Юністрім" пов'язана з грошовими переказами, в тому числі й в країни СНД, то багато банків з-поміж його партнерів також стали одержувачами "шкідливої ​​розсилки".

Партнери з країн СНД досить жорстко зреагували на злом "Юністрімом" - співпраця з банком призупинили Банк Азії з Киргизії, "Імон Інтернешнл" з Таджикистану, Іпотека-банк з Узбекистану. За інформацією співрозмовників видання, знайомих з ситуацією, один з ключових партнерів "Юністрімом" в Росії банк "Східний" достроково розірвав договір про співпрацю.

Як зазначає видання, учасники ринку вже виступили з ініціативою про внесення поправок в законодавство про "примусове лікування" постраждалих від хакерських атак. За словами голови комітету Держдуми по фінринку Анатолія Аксакова, дане питання необхідно ретельно опрацювати і при необхідності внести поправки, оскільки хакерська атака на банк стосується не тільки його, а й інтересів інших гравців і клієнтів.

Як повідомили газеті в банку "Юністрім", до розслідування інциденту залучено компанію Group IB і воно знаходиться в завершальній стадії. При цьому в банку заперечують призупинення співпраці з ним кредитних організацій партнерів, вказуючи, що окремі банки запросили додаткову передоплату.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%