Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Зарплата понад 70 тисяч актюбінцев виросте з 1 січня, Казахстан

Середа, 21 листопада 2018 12:33

В результаті аналізу ситуації в Актюбінської області було виявлено, що понад 70 тисяч осіб отримують менше ніж 42,5 тисячі тенге, в їх числі 32 тисячі бюджетників. Про це стало відомо під час наради в акімату області під головуванням глави регіону Бердибека Сапарбаева, повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

У сфері освіти очікується підвищення заробітної плати понад 25 тисячам співробітників в середньому до 48,6 тисяч тенге. Також по області налічується 15 872 приватних компаній, в яких працюють майже 39 тисяч осіб із заробітною платою нижче 42,5 тисячі тенге.

Яким області доручив продовжити роботу з визначення точної кількості громадян, які підпадають під ініціативу про підвищення МЗП.

«Це дуже серйозне питання, в його рішенні не можна діяти формально. Чи не спирайтеся тільки на статистичні дані, перевіряйте стан справ на місцях. З 1 січня всі роботодавці повинні виконати доручення Глави держави », - підкреслив глава регіону.

Декількома днями раніше Бердибек Сапарбаев на апаратній нараді зазначив, що належного контролю з боку керівників обласних управлінь за реалізацією доручень президента в трудових колективах немає. Багато статистичні дані підлягають повторному огляді, тому що засновані на інформації, наданої роботодавцями.

«Ми з вами добре знаємо, що найбільше проблем з оплатою праці в сільському господарстві, - звернув увагу керівника обласного управління сільського господарства Кусаінов Сарсенбая глава регіону. - Там або в конвертах видають зарплату, або зерном, сіном, продовольчою продукцією. Тому в час, що залишився до нового року час необхідно піддати перевірці все сельскохозформіровані ».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%