Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Astana Hub хоче залучити понад 180 мільйонів доларів інвестицій, Казахстан

Середа, 21 листопада 2018 17:36

Міжнародний технопарк IT-стартапів Astana Hub планує залучити понад 67 мільярдів тенге інвестицій (181 мільйон доларів) - про це заявили в ході круглого столу з інноваційного співробітництва в країнах Співдружності Незалежних Держав, який розпочав сьогодні свою роботу в столиці Казахстану, пише sputniknews.kz.

Президент взяв участь у церемонії офіційного відкриття Міжнародного технологічного парку IT-стартапів Астана Хаб

Зустріч інноваторів за підтримки Росспівробітництва проходить в Astana Hub, офіційне відкриття якого пройшло за участю президента Нурсултана Назарбаєва 6 листопада 2018 року.

"Ідея створення технопарку була озвучена главою держави, він взяв участь у відкритті. У технопарку великі цілі й великі завдання. До 2022 року ми плануємо залучити понад 67 мільярдів тенге інвестицій, для цього створюються певні інструменти й програми, наприклад, буде створена асоціація венчурних капіталістів. Astana Hub в цілому повинен вважатися центром, ядром розвитку стартап-екосистеми в нашій країні ", - сказав директор технопарку Адилет Нургожін.

В ході зустрічі в Астані експерти обговорили положення програми інноваційного співробітництва країн СНД. Керівник управління у справах СНД Росспівробітництва Сергій Маленко зазначив, що Казахстан став перехрестям інтересів великих інтеграційних проектів країн Співдружності.

"Фонд" Сколково "розпакував спецпроект, який дозволяє інноваційним компаніям залишати IP на території країни. Сьогодні казахстанські інноваційні компанії можуть не вивозити свої розробки за межі країни. Казахстан сьогодні для країн СНД і Євразійського союзу став однією з майданчиків збору смислів, де перетинаються інтереси інтеграційних проектів ", - сказав Маленко.

Круглий стіл проходить в рамках реалізації заходів програми інноваційного співробітництва країн СНД на період до 2020 року.

Єдиний замовник і координатор програми - Росспівробітництво (Федеральне агентство у справах СНД, співвітчизників, які проживають за кордоном і з міжнародної гуманітарної співпраці).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%