Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

WSJ дізналася про плани Трампа зустрітися з главами трьох найбільших німецьких автоконцернів

Четвер, 22 листопада 2018 13:57

Адміністрація президента США Дональда Трампа вивчає ідею запросити до Білого дому керівників найбільших німецьких автоконцернів Volkswagen, BMW та Daimler, щоб спробувати прискорити переговори з Євросоюзом про укладення нової торгової угоди. Про це повідомила з посиланням на офіційних осіб Сполучених Штатів американська газета The Wall Street Journal, інформує УНН.

За даними видання, прийом глав німецьких автоконцернів у Білому домі може відбутися “протягом найближчих декількох днів”. З американської сторони у зустрічі планують взяти участь міністр торгівлі Уілбур Росс, представник США на торгових переговорах Роберт Лайтхайзер та головний економічний радник президента Лоуренс Кадлоу. Узгоджується і коротка аудієнція німецької сторони у Трампа.

У Білому домі, як пише видання, мають намір приділити основну увагу на зустрічі нарощуванню випуску готової продукції Volkswagen, BMW та Daimler на території США і переносу ними виробництва комплектуючих у Сполучені Штати, щоб знизити залежність від імпортованих деталей. Автомобілебудівники Німеччини чинять опір цьому, аргументуючи свою позицію тим, що вони із 2009 року і так збільшили виробництво в США у чотири рази, до 804,2 тисяч машин на рік. Це являє собою частку, відповідну приблизно 7,4% річного випуску всіх легкових автомобілів у штатах.

За даними джерел видання, Трамп розраховує на зустрічі знову підняти питання про підвищення мит на імпорт машин і чинити тиск на керівництво німецьких автоконцернів із тим, щоб вони переконали Берлін використовувати своє становище найбільшої економіки ЄС, аби домогтися від Брюсселя прискорення переговорів про торговельну угоду з Вашингтоном. “Президент США не хоче підвищувати мита, але він не бачить із боку Брюсселя ніяких дій і може бути змушений вдатися до такого важеля тиску”, — пояснило одне з джерел WSJ.

Як раніше інформував УНН, міністерство торгівлі США в червні за вказівкою діючого американського лідера оголосило про початок розслідування, покликаного визначити, чи створюють загрозу американській національній безпеці постачання в країну автомобілів та комплектуючих з інших держав. Адміністрація Трампа розглядала можливість введення 25-відсоткових мит на автомобілі з Європи.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%