Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд Казахстану підтримав примусову ліквідацію Банку Астани

Понеділок, 26 листопада 2018 16:53

У понеділок, 26 листопада 2018 року, Спеціалізований міжрайонний економічний суд міста Алмати виніс рішення про примусову ліквідацію Банку Астани. Про це повідомляє центр ділової інформації Kapital.kz. Інформація про рішення суду опублікована на сайті банку.

Відзначимо, Постановою правління Національного банку Республіки Казахстан від 18 вересня 2018 року було прийнято рішення про позбавлення Банку Астани ліцензії на проведення банківських та інших операцій, виданої банку Нацбанком.

Підставою для позбавлення стало систематичне (три й більше разів протягом дванадцяти послідовних календарних місяців) неналежне виконання договірних зобов'язань по платіжним і перекладним операціям. Також рішення про позбавлення ліцензії було прийнято регулятором через систематичне порушення банком пруденційних нормативів і (або) інших обов'язкових до дотримання норм та лімітів, а також невиконання великим учасником банку вимог уповноваженого органу з додаткової капіталізації, з 19 вересня 2018 року.

Через низьку частку активів і зобов'язань банку в сукупних активах та зобов'язаннях банківського сектора (1%) позбавлення банку ліцензії не несе ризиків для інших фінансових організацій, відзначили в Нацбанку.

Наказом голови Нацбанку РК від 18 вересня 2018 року призначена тимчасова адміністрація, до якої перейшли повноваження всіх органів управління банку. Тимчасова адміністрація буде працювати до призначення ліквідаційної комісії банку.

З 19 вересня 2018 року припинені всі операції по банківських рахунках клієнтів і самого банку, за винятком випадків, пов'язаних з витратами, передбаченими нормативно-правовими актами уповноваженого органу, зарахуванням вступників в банк грошей.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%