Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія розпочала розміщення 7-річних євробондів на 1 млрд євро під 3%

Середа, 28 листопада 2018 11:53

Як пише INTERFAX.RU - Мінфін РФ розміщує 7-річні єврооблігації на 1 млрд євро з прибутковістю 3% річних. Про це повідомив "Інтерфаксу" джерело в банківських колах.

Початковий орієнтир прибутковості випуску становив 3%, фінальний орієнтир був встановлений в діапазоні 2,875-3%. Таким чином, розміщення проходить по верхній межі заявленого діапазону. Розрахунки за євробондами доступні через Національний розрахунковий депозитарій (НРР) і Euroclear. В ході збору заявок попит перевищував 1 млрд євро.

Мінфін РФ у вівторок несподівано відкрив книгу заявок на новий випуск в євро, попри чергове загострення геополітичного фону, пов'язане з інцидентом в Керченській протоці, і волатильність цін на нафту.

Єдиний організатор угоди - "ВТБ Капітал".

Росія вже виходила на зовнішній ринок в цьому році. У березні Мінфін РФ провів розміщення нових 11-річних євробондів на $ 1,5 млрд, також був дорозміщений випуск євробондів "Росія-2047" на суму $ 2,5 млрд.

З $ 4 млрд, залучених в результаті розміщення, $ 3,2 млрд було направлено на фінансування викупу єврооблігацій випуску "Росія-2030", що залишилися $ 800 млн зараховані до федерального бюджету. До кінця року, згідно з бюджетом, міністерство може розмістити боргові папери на суму, еквівалентну $ 2,2 млрд.

В євро Росія не займала п'ять років. Зараз в обігу знаходиться всього один випуск євробондів РФ, номінований в цій валюті. Мінфін розмістив євробонди на 750 млн євро у вересні 2013 року, прибутковість випуску склала 3,625%. Термін погашення паперів - вересень 2020 року.

Представники російського Мінфіну раніше неодноразово говорили, що Росія розглядає можливість розміщення нових випусків в євро.

"Що стосується розміщень в євро, можу повторити, що ми зацікавлені у випуску таких паперів. У нас їх мало, вірніше, всього одна папір, і зробити це було б доцільно. Ми бачимо якийсь інтерес з боку європейських інвесторів, і якщо на момент виходу цей інтерес буде в тому обсязі, який дозволить випустити єврооблігацій суверенної позики, ми це зробимо ", - сказав влітку в інтерв'ю" Інтерфаксу "глава боргового департаменту міністерства Костянтин Вишковський.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%