Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

WikiLeaks хоче подати до суду на The Guardian за статтю про зустрічі Ассанжа з Манафортом

Середа, 28 листопада 2018 13:55

Міжнародна викривальна платформа WikiLeaks збирається подати до суду на британську газету The Guardian за публікацію статті про таємні зустрічі свого засновника Джуліана Ассанжа з екс-керівником передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа та колишнім політтехнологом “Партії регіонів” Полом Манафортом у посольстві Еквадору в Лондоні. У зв’язку зі цим платформа розпочинає кампанію зі збору коштів, повідомила вона у вівторок у своєму мікроблозі в Twitter, інформує УНН.

“WikiLeaks запускає кампанію зі збору коштів на юридичні витрати, щоб подати позов проти The Guardian за публікацію повністю сфабрикованою статті „Манафорт провів таємні переговори з Ассанжем у посольстві Еквадору“, яка сьогодні розійшлася по всьому світу, — йдеться в повідомленні. — Прийшов час The Guardian заплатити за фабрикацію новин”.

The Guardian у вівторок стверджувала, що екс-глава передвиборного штабу Трампа Трампа тричі таємно відвідував Ассанжа в посольстві Еквадору в Лондоні. Зустрічі проходили у 2013 році, 2015 року, а також у березні 2016 року, коли Манафорт увійшов до складу штабу Трампа. Видання зазначало, що тема обговорень невідома, проте його джерело вказало, що остання їх зустріч, імовірно, зацікавила спецпрокурора Роберта Мюллера.

Сам Манафорт заявив, що ніколи не зустрічався з Ассанжем.

Як раніше інформував УНН із посиланням на The Washington Post, політтехнолог “Партії регіонів” і екс-глава передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт за роботу в Україні у 2010-2014 роках заробив понад 60 мільйонів доларів, у тому числі — 31 млн доларів від українських політиків у 2012 році.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%