Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На економічному форумі в Давосі обговорили стан екології

Понеділок, 27 січня 2014 12:32

Президент Світового банку закликав боротися проти зміни клімату

Виступаючи на економічному форумі в Давосі, президент Світового банку, Джим Кім, закликав фінансових лідерів, включаючи керівників банків, регулюючих органів, а також інвесторів, взяти на себе відповідальність за боротьбу зі зміною клімату. Про це повідомляє Blue&Green Tomorrow.

На спільній прес-конференції з генеральним секретарем ООН, Пан Гі Муном, і президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, Кім сказав представникам преси: «У цьому році необхідно вжити заходів для запобігання зміни клімату. Зараз не може бути ніяких виправдань».

Він зазначив, що уряди різних країн можуть вплинути на рівень забруднення навколишнього середовища, встановивши відповідні санкції. Крім того, главам держав необхідно поступово скорочувати субсидії на видобуток викопного палива. «$1,9 трильйона у вигляді субсидій можна інвестувати в розвиток екологічних джерел живлення. Зміна клімату доступна», - сказав глава Світового банку.

Кім закликає інвесторів діяти, не чекаючи сприятливої ситуації на ринку. Більше того, він вимагає, щоб фінансові установи говорили про екологічні ризики і вибудовували свою діяльність відповідно до впливу на екологію нашої планети. Рано чи пізно всі повинні усвідомити, що економіка, побудована на виробництві, результатом якого є постійні викиди вуглецю, несе в собі значні ризики для навколишнього середовища.

Президент Світового банку закликав громадськість звернути увагу на т.зв. зелені облігації. Він вважає, що необхідно збільшувати кількість інвесторів, які готові вкладати кошти в екологічно-чисті підприємства. Для цього необхідно зобов'язати вкладників поповнювати свій портфель певною істотною кількістю зелених облігацій.

Баррозу підтримав ініціативу Кіма та закликав представників ЗМІ приділяти більше уваги екологічним проблемам в 2014р.

Тема зміни клімату вперше була на порядку денному на щорічному форумі в мальовничому регіоні Швейцарії. На заході були присутні більше 30 глав держав і урядів і 1500 бізнес-лідерів. В кінці обговорення екологічних проблем, Кім сказав: «Через 20 років у кожного з нас запитають, що він зробив задля боротьби із зміною клімату».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%