Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Витрати в США знизилися під час правління Обами

Вівторок, 28 січня 2014 11:06

США скорочує витрати на оборону

Державні витрати Сполучених штатів під час президентського терміну Барака Обами істотно знизилися. Наприклад, витрати на програми оборони країни поступово скорочувалися, починаючи з 2010р. Очікується, що до 2023г. вони досягнуть найнижчого рівня за останні 50 років. Про це пише CNN Money.

У 2010р. дискреційні витрати дорівнювали 9,1% від ВВП. Багато в чому це було пов'язано з необхідністю виведення економіки з рецесії. Але, незважаючи на досить великий обсяг капіталовкладень, показник був нижче 40-річного рекорду в 10%, якого вдалося досягти в 1983р. Середній показник державних витрат за останні півстоліття станом на 2010р. склав 8,4%.

Сьогодні рівень державних витрат значно нижче. Бюджетне управління Конгресу прогнозує, що до 2023р. дискреційні витрати впадуть до 5,3% від ВВП. Це буде найнижчий показник з 1962р.

Обама не може брати кредити для того, щоб збільшити обсяг витрат, які не відносяться до життєво - необхідних. Така ситуація склалася через закон про бюджетний контроль, який був підписаний в 2011р. з метою запобігання накопичення максимального обсягу державного боргу.

Закон по бюджетному контролю спричинив довільні скорочення бюджету. У першу чергу це призвело до зниження внутрішніх витрат на оборону. Крім того, закон визначив стримані перспективи дискреційних витрат на найближче десятиліття.

Крім цього, під час керівництва Обами дефіцит досяг свого рекордного показника в 2009р. на рівні 9,8% від загального розміру економіки. Проте варто відзначити, що показник знижується з кожним роком. Відповідно до прогнозів, цього року дефіцит складе 3,4% від ВВП, а в 2015р. знизиться до 2,1%.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%