Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Економічне зростання Філіппін досягло максимуму з 1950-х рр.

Четвер, 30 січня 2014 12:15

Президент країни бореться з корупцією і розвиває інфраструктуру

Завдяки гарним показникам зростання за останній квартал 2013р. минулі два роки стали рекордно - успішними для економіки Філіппін вперше з 1950-х рр.. Споживчі витрати за останні три місяці минулого року зросли на 5,6% в порівнянні з 2012р. Інвестиції збільшилися на 5,7%, а виробництво - на 12,3%. Про це пише Bloomberg.

У 2013р. ВВП Філіппін виріс на 7,2%, повідомляє статистичне агентство країни. У 2012р. показник дорівнював 6,8%. Це найшвидші темпи дворічного зростання з 1954 - 1955рр. Більш ніж півстоліття тому, економіка країни зросла під час післявоєнного буму реконструкції завдяки значним вкладами в інфраструктуру.

Відновлення економік розвинених країн може допомогти президенту країни Бенігно Акіно зміцнити зростання ВВП до 8,5% до 2016р. Зараз політик займається налагодженням промислового виробництва в країні. Бенігно Акіно планує збільшити державні витрати до рекордного рівня. Цього року на будівництво автомобільних доріг, поліпшення інфраструктури і створення робочих місць буде виділено $8 млрд. Політика президента по боротьбі з корупцією та постійне стимулювання економічного зростання призвело до того, що з 2008р. по 2012р. обсяг іноземних інвестицій у країні збільшився вдвічі.

Зростання експорту за останні роки збагатило країну настільки, що вона змогла протистояти наслідкам руйнівного тайфуну Хайянь. Представники Центрального банку країни стверджують, що готові прийняти заходи по боротьбі зі зростаючою на фоні руйнувань інфляцією, в разі потреби.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%