Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Президент ПАР: Африка відкрита для інвестицій

Вівторок, 04 лютого 2014 12:13

Африка може вийти на новий рівень розвитку

Президент Південно-Африканської Республіки, Джейкоб Зума, заявив, що активне економічнезростання регіону триває. Більш того, він зазначив, що гарні показники незабаром виведуть країну на новий рівень розвитку. Виходячи з цих прогнозів, ПАР є дуже перспективною країною для потенційних інвесторів, вивів глава держави. Про це пише Business Day.

Зума виступив на конференції Bloomberg з питань економічних перспектив і можливостей в Африці. Політик звернувся до присутніх з промовою про те, що африканський континент має гарні можливості для ведення бізнесу і готовий вести співпрацю з іноземними інвесторами.

Він повідомив, що з 2007р. обсяг інвестицій ПАР в інші африканські країни виріс на 57%. У 2012р. країна стала найбільшим африканським інвестором. Завдяки її вкладами було створено близько 45 тис. робочих місць. Уряд держави вирішив займатися вкладами всередині континенту, щоб підняти рівень інвестиційної привабливості Африки в очах іноземних підприємців. «Закордонні партнери не зацікавляться в наших ринках, якщо африканці на своєму прикладі не покажуть, що вони приносять прибуток», - зробив висновок Зума.

В даний час Африканський союз, який об'єднує 54 держави, працює над збільшенням обсягів інвестицій всередині континенту. Уряд Південної Африки вважає, що для розвитку торгівельних відносин між африканськими державами необхідно вкладати кошти в інфраструктуру і промисловість.

Ідею внутрішніх африканських інвестицій підтримують Нігерія, Кенія і Ангола. Уряди держав бачать в цьому нову Африканську парадигму. Крім того, 26 інших африканських країн із загальним населенням 600 млн. чоловік і сукупним ВВП $1 трлн., схвалюють розробки ПАР і розглядають можливість співпраці. Зона вільної торгівлі і внутрішніх інвестицій може кардинально змінити траєкторію економічного розвитку континенту. Угода допоможе створити єдиний ринок з ВВП $2,6 трлн. і населенням більше 1 млрд. чоловік.

Африка зможе розвиватися тільки в тому випадку, якщо забезпечить інвесторам перспективи гідних доходів. На сьогоднішній день економіка континенту конкурентоспроможна в таких сферах як видобуток корисних копалин, переробка сільгосппродукції, виробництво, будівництво, розвиток інфраструктури та зелена економіка.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%