Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Заможні китайці бажають жити за кордоном

П'ятниця, 07 лютого 2014 11:22

Країни, які обирають емігранти

Майже дві третини китайців, капітал яких перевищує $1,6 млн., емігрували, або планують переселитися в іншу країну. Про це пише CNN news.

Ось основні країни, які користуються популярністю у китайських емігрантів.

США

Сполучені Штати є улюбленим місцем багатьох китайців. Майже 82 тис. людей, що народилися в Китаї, отримали статус постійного мешканця в США в 2012р. А в 2011р. показник був ще вищий. Найбільше в Штатах китайці цінують високий рівень освіти, відносно хорошу екологію і відсутність проблем з питною водою.

Європа

Європа стає все більш популярним напрямком серед багатих китайців. Наприклад, країни, які знаходяться на периферії континенту, приваблюють багатьох інвесторів.

Наслідки світової фінансової кризи змусили деякі країни, наприклад, Кіпр та Португалію, продавати посвідки на проживання всім бажаючим приблизно за $500 тис. Грецька віза коштує дешевше - інвестуючи в нерухомість $300 тис., можна отримати дозвіл на проживання в країні терміном на п'ять років.

Канада

Канада давно вважається одним з кращих місць для китайських емігрантів. Сьогодні по всій країні існує значна кількість китайських національних громад.

Ванкувер і Торонто особливо популярні. За останніми підрахунками, в Торонто проживає більше ніж 280 тис. китайців (11,3% всього міського населення).

Австралія

Австралія також запустила програму, яка дозволяє отримати посвідку на постійне проживання на континенті. Взяти участь може будь-хто готовий інвестувати в країну значні суми грошей.

Так, незважаючи на те, що послуга коштує дуже дорого ( $4,5 млн.) з моменту дії цієї програми з 545 бажаючих переселитися в Австралію, 91% становили китайці.

Сінгапур

Сінгапур - це одне з найбагатших місць в Азії, де дуже розвинений міжнародний бізнес. Китайці вже стали найбільшою в місті етнічною групою (близько 70%).

Гонконг

Колишня британська колонія з 1997р. є одним із спеціальних адміністративних районів Китаю. Більше 90% мешканців є етнічними китайцями. Китай і Гонконг ведуть тісну співпрацю, проте населення не може вільно переміщатися. Китайці, які живуть на материку, повинні подати запит на відвідування або переїзд в Гонконг.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%