Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

S&P знизили кредитний прогноз Туреччини

Субота, 08 лютого 2014 14:29

Прогноз негативний

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poors знизило прогноз кредитного рейтингу країни зі стабільного до негативного. В даний час в державі існує небезпека різкого погіршення економіки, оскільки фінансові резерви скорочуються, а уряд не може досягти консенсусу з приводу рівня процентних ставок. Про це повідомляє Bloomberg.

Кредитний рейтинг Туреччини знаходиться на рівні ВВ+. Це означає платоспроможність емітента, з урахуванням можливих затримок виплат через несприятливі економічні умови. Аналітики вважають, що ситуація в країні може змусити їх знизити кредитний рейтинг Туреччини в найближчому майбутньому.

Політична обстановка в Туреччині стає все менш передбачуваною. Це може вплинути на стабільність економіки та довгостроковий потенціал зростання. Національна валюта країни продовжує знецінюватися. На сьогоднішній день курс ліри дорівнює 2,2195 по відношенню до долара.

Крім того, S&P знизив прогноз зростання ВВП країни на 2014р. з 3,4% до 2,2%. Представники агентства відзначили, що уповільнення зростання економіки і падіння ліри може знизити кредитоспроможність турецьких компаній, які сильно залежать від іноземної валюти.

Акції, облігації та національна валюта Туреччини, а також інших ринків, що розвиваються, почали знецінюватися на фоні скорочення програми стимулювання економіки США. Економіка Туреччини найбільш вразлива через високі потреби у зовнішньому фінансуванні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%