Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

З банку Barclays вкрадені персональні дані 27 тис. осіб

Понеділок, 10 лютого 2014 11:37

Інформація потрапила на чорний ринок

Конфіденційна інформація клієнтів британського банку Barclays була вкрадена і продана на чорному ринку. В особистих папках клієнтів, що містять близько 20 сторінок, зберігалася інформація про їх заощадження, іпотечні кредити, страхові поліси і медичні страховки. Про це пише Mirrow.

Втрата даних була виявлена ​​завдяки анонімному інформатору, який надіслав у видавництво газети карту пам'яті, на якій були записані дані 2 тис. клієнтів цього банку.

Невідомий чоловік стверджував, що це тільки невелика частина файлів з ​​викраденої бази даних 27 тис. чоловік. Вся інформація в даний час знаходиться на нелегальному ринку і може бути продана за ціною 50 фунтів за одну папку. Серед постраждалих від хакерської атаки є лікарі, бізнесмени, вчені та музиканти.

За попередніми даними до крадіжки даних можуть бути причетні фінансові консультанти, які співпрацювали з банком до 2011р., а потім розірвали контракт. Після цього вони вже намагалися обдурити клієнтів фінансової установи, пропонуючи їм інвестувати кошти у видобуток дорогоцінних металів, яких насправді не існувало. Жертвами шахраїв стала 1 тис. клієнтів.

Співробітникам банку вдалося визначити найбільш уразливий відділ, з якого були вкрадені особисті дані користувачів. Банк зробить все можливе, щоб подібне не повторилося.

За фактом злочину буде відкрито кримінальну справу. Банк має намір співпрацювати з правоохоронними органами, щоб знайти злочинців.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%