Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Економіка Таїланду стала жертвою протестів

Понеділок, 17 лютого 2014 11:53

Заворушення в країні вплинули на споживчий попит

В останньому кварталі 2013р. темпи зростання економіки Таїланду різко сповільнилися. Антиурядові демонстрації паралізували життя частині столиці держави, Бангкока. Найближчим часом, за припущеннями фахівців, ситуація не зміниться на краще. Про це повідомляє Wall Street Journal.

У четвертому кварталі 2013р. ВВП країни виріс на 0,6% в річному вираженні. Тоді як у третьому кварталі минулого року показник дорівнював 2,7%. Тим не менш, зростання економіки за останні три місяці 2013р. перевищило очікування економістів у 0,2%.

В цілому, за 2013р. економіка зросла на 2,9%, порівняно з 6,5% в 2012р. Політична нестабільність негативно впливає на довіру споживачів, що тягне за собою скорочення витрат. Економісти повідомляють, що востаннє подібне скорочення обсягів приватного споживання було зафіксовано під час азіатської економічної кризи 1997-1998рр., а кількість інвестицій вперше знизилося до рівня 2008-2009рр.

Представники опозиції намагаються скинути чинного прем'єр-міністра. Демонстранти проводять акції протесту щодня з листопада 2013р. Масові акції перетворилися на захоплення торгових центрів та урядових установ. Протестувальники вимагають зміни корумпованого уряду.

Фахівці рейтингових агентств вважають, що протести будуть обмежувати зростання економіки в першій половині 2014р. Однак до кінця року ВВП зросте до 3%-4%, оскільки поліпшення економіки західних країн позитивно відіб'ється на показниках таїландського експорту.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%