Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Китайська національна валюта знецінюється

Четвер, 27 лютого 2014 11:40

Зниження курсу - результат політики Народного банку країни

Протягом багатьох років інвестори вважали, що китайська національна валюта юань є однією з небагатьох стабільних товарів, на який можна розраховувати. Так, з 2010р. вартість юаня збільшилася на 10% по відношенню до долара США. Про це повідомляє CNN Money.

Однак, у лютому 2014р. ситуація на валютному ринку почала стрімко змінюватися. За останні шість днів курс китайської валюти до долара впав на 1%. $1 тепер торгується на рівні 6,12 юанів, в порівнянні з 6,04 в кінці січня 2014р. Для валюти другої за величиною економіки в світі це серйозне падіння, враховуючи те, що юань жорстко контролюється і торгується у вузькому діапазоні.

Аналітики вважають, що зміна курсу спричинена політикою Народного банку Китаю. Проте, стратегія регулятора залишається неясною.

Можливо, цей крок викликаний наміром посилити контроль над «гарячими грошима», тобто коштами, які повертають із зарубіжних ринків з низькими процентними ставками і вкладають їх в китайські активи в надії отримати набагато більш високий дохід. Швидше за все, Народний банк Китаю визнав приплив капіталів надмірним і зумів вчасно його обмежити.

До того ж, аналітики не виключають можливості формування основ для більш гнучкого обмінного курсу юаня в довгостроковій перспективі. В даний час Пекін просуває ряд економічних реформ, спрямованих на надання ринкам більшої ролі в економіці.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%