Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нова Зеландія призупинила переговори про співпрацю з РФ

Понеділок, 03 березня 2014 14:24

Країни планували укласти угоду про зону вільної торгівлі

Нова Зеландія планувала підписати договір з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану про вступ до зони вільної торгівлі з зазначеними країнами. Однак на фоні подій в Україні влада держави призупинила розгляд цього питання. Про це пише Television New Zealand.

Прем'єр-міністр країни, Джон Кі, дав наказ міністру торгівлі Тіму Гросер залишити Москву ввечері, 3 березня. Росія порушила суверенітет України, що є неприпустимим для продовження співпраці.

Після того, як російські війська вторглися на територію Кримського півострова, ситуація в країні загострилася до критичного рівня. На даний час українська армія приведена в стан підвищеної готовності.

Уряд Нової Зеландії веде переговори про вільну торгівлю з країнами Митного союзу протягом трьох років. За останні кілька днів сторони домоглися значних успіхів при переговорах.

Незважаючи на те, що зволікання при укладенні співпраці може негативно позначитися на перспективах економічних взаємовідносин між Новою Зеландією і Росією, влада держави вважає, що зараз вона має діяти згідно з узятими на себе міжнародними зобов'язаннями.

Крім того, що Нова Зеландія призупинила діалог з Росією з приводу співпраці, Міністерство закордонних справ і зовнішньої торгівлі в Веллінгтоні сьогодні викликало посла РФ і озвучило свою позицію щодо того, що відбувається в Україні. «Ми ясно дали зрозуміти, що вважаємо дії Росії в Україні неприйнятним. Ми закликали всі сторони діяти відповідально і приймати рішення на основі діалогу і дипломатії, а не загрози застосування сили», - сказав прем'єр-міністр.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%