Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Скорочується виробнича активність в Китаї

Вівторок, 04 березня 2014 12:29

Приріст ВВП може скоротитися

У лютому 2014р. індекс підприємницької активності на невеликих заводах і фабриках Китаю знизився до 48,5 пунктів, в порівнянні з 49,5 у січні. Рівень нижче позначки в 50 пунктів свідчить про уповільнення активності. Про це пише BBC news.

На великих підприємствах показник знизився до восьмимісячного мінімуму і склав 50,2 пункта, після того, як у січні значення індексу трималося на рівні 50,5.

Індекс нових замовлень великих фабрик знизився на 0,4% до 50,5. Індекс зайнятості впав четвертий місяць поспіль. Зараз він знаходиться на найнижчому рівні з початку 2009р. - 47,2.

Виробництво є ключовим фактором зростання економіки Китаю. Аналітики сподіваються, що виробники постраждали через те, що в період святкування китайського нового року багато заводів були закриті, а працівники перебували у відпустці.

Головний економіст китайського відділення фінансового конгломерату HSBC вважає, що зниження індексу ділової активності збільшує ризики падіння ВВП. Хунбінь Цюй заявив, що дана ситуація вимагає невідкладного вживання заходів для стабілізації ринкових очікувань і прискорення темпів зростання економіки в найближчих кварталах.

Незважаючи на зниження підприємницької активності, економісти в Китаї налаштовані оптимістично з приводу економічних перспектив.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%