Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Америка скасує заборону на експорт газу

П'ятниця, 07 березня 2014 11:15

Законопроект представлений в рамках санкцій проти РФ

Конгрес США виніс на обговорення питання зняття обмежень на експорт американського газу. Пропозиція висловлена в рамках обговорення санкцій проти Росії. Про це повідомляє Financial Times.

Конгресмени вважають, що цей законопроект зробить Україну та інші європейські країни незалежними від енергетичних ресурсів РФ. Крім того, це завадить Росії впливати на політичну та економічну ситуацію в цих країнах.

У середу республіканець Тед По падав на розгляд законопроект, де прописана нова процедура надання енергоресурсів до країн пострадянського простору і Євросоюзу. Інші законодавці закликали прискорити процес отримання дозволу на імпорт американського газу в країнах, які є учасниками СОТ.

Обмеження на експорт енергоносіїв в США було прийняте в 1970-ті рр. На сьогоднішній день американські ресурси поставляють тільки в ті країни, які підписали з Сполученими Штатами договір про вільну торгівлю. Останнім часом американці марно намагалися домогтися скасування обмежень : з 2011р. було підписано тільки шість договорів про будівництво експортних терміналів.

Однак навіть якщо законопроект буде прийнятий, Міністерство Енергетики не зможе організувати необхідну кількість поставок найближчим часом. Зведення першого експортного терміналу буде завершено тільки в кінці 2015р., А інші 5 будуть введені в експлуатацію не раніше 2018р. Проте, Литва, Польща і Хорватія вже почали будівництво терміналів для прийому газу з США.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%