Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія налагоджує торговельні відносини з Азією

П'ятниця, 28 березня 2014 12:04

РФ планує експортувати енергоресурси на Схід

Оскільки Сполучені Штати та Європа загрожують Росії торговими санкціями, Москва прийняла рішення розвивати торговельні зв'язки зі Сходом. Експорт товарів на азіатські ринки забезпечить російській економіці надійний захист від обмежень західних держав, пише CNN Money.

Економічні розрахунки Кремля більшою мірою спираються на Китай. На сьогоднішній день КНР є другим за величиною імпортером російських товарів.

Збільшення залежності Росії від Китаю сприятиме поліпшенню відносин між Москвою і Пекіном. Країни мають спільний кордон, часто дотримуються схожих поглядів під час голосування на Раді Безпеки ООН і торгують військовим спорядженням.

Окрім Китаю, Росія може почати налагоджувати торговельні зв'язки з Японією та Індією.

Росія відправляє більше 7 млн. барелів нафти в день на світові ринки. Прибуток від торгівлі енергією складає 70% річного доходу від експорту, який дорівнює $515 млрд.

Росія планує збільшити обсяги поставок енергоресурсів в азіатські країни. Так, країна вже тривалий час готується до підписання газової угоди з Китаєм. Однак держави поки не досягли остаточної угоди через розбіжності з приводу цін.

Тепер Росії, швидше за все, доведеться погодитися на більш низьку вартість, в обмін на отримання резервного споживача природного газу. Що стосується інших азіатських держав, Росія розглядає можливість укладення договорів з двома великими союзниками США - Японією і Південною Кореєю. Ці країни також є великими імпортерами енергоресурсів.

Європа і США наклали санкції на російських чиновників і олігархів, а також один російський банк, у відповідь на анексію Криму. Країни попереджають про можливу жорсткість заходів, в разі продовження дестабілізації ситуації на території України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%