Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія збирається знизити залежність від імпорту

Середа, 23 квітня 2014 16:22

Економіка країни може постраждати через санкції Заходу

Уряд РФ не збирається змінювати стратегію економічного зростання через обмеженя і санкцій, які були впроваджені країнами західного світу. Проте влада держави немагатиметься знизити залежність від імпорту. Про це пише Wall Street Journal, посилаючись на повідомлення прем'єр-міністра РФ, Дмитра Медведєва.

У зв'язку з останніми подіями в Україні, російській економіці вперше з 2009р. загрожує рецесія. Обмін санкціями між Росією і Заходом знизив вартість рубля до рекордно низьких показників, спричинив відтік капіталу і знизив інвестиційну привабливість країни.

Якщо темпи відтоку капіталу протягом усього року залишаться такими, як у першому кварталу, за підсумками 2014р. сума складе $140 млрд., а зростання економіки скоротиться до 1,8%.

 Виступаючи в парламенті, Медведєв заявив, що уряд буде мінімізувати наслідки санкцій і підтримає вітчизняного виробника, якщо співпраця із зарубіжними компаніями буде обмежена.

Дмитро Медведєв зазначив, що Москва не є ініціатором розриву економічних зв'язків з європейськими державами. Він сказав, що Росія активно торгує з Європою, але розглядає розширення своїх торговельних зв'язків на Сході. Прем'єр додав, що Росія повинна прагнути зробити рубль світовою резервною валютою і перевести розрахунки з міжнародної торгівлі в рублі.

Прем'єр-міністр пообіцяв, що, незважаючи на будь-які можливі санкції, уряд буде виконувати свої соціальні зобов'язання і не дозволить російським громадянам стати «заручниками політичних ігор».

Медведєв заявив, що уряд прагнутиме зміцнити свої позиції на світовому ринку озброєнь за рахунок збільшення військової співпраці з Латинською Америкою та Африкою.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%