Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Китай відкриває 80 проектів в державних секторах для інвесторів

Четвер, 24 квітня 2014 17:55

Створення зони приватних інвестицій пожвавить економіку і запобігатиме зростанню держборгу

Китай запропонує приватним вкладникам 80 проектів у галузях, де переважають державні підприємства, в рамках політики надання ринкам великих можливостей впливу на економіку країни. Про це пише агентство Bloomberg.

Інвестори отримають можливість вкладати гроші в різні галузі промисловості, включаючи залізниці, порти та екологічно чисті об'єкти для видобутку енергії. Також для інвестування будуть відкриті проекти в області інформаційних технологій, нафтових і газопроводів, хімічної і нафтохімічної продукції.

Цей крок є наслідком масштабних змін, які проходять в галузях промисловості, які знаходяться під державним управлінням. Політичні лідери Китаю запланували здійснити найбільш радикальні реформи економіко-політичного устрою країни з 1990р., у надії підтримати зростання ВВП на рівні 7,5%.

Це ще один крок на шляху до рівних умов існування для приватного сектора, заохочення конкуренції і збільшення частки інвестицій у країні.

Контрольовані державою компанії, такі як PetroChina Ко і Китайська нафтова і хімічна корпорація, очолять кампанію по залученню інвесторів.

Для всіх проектів, які беруть участь в програмі реформування, буде доступна державна заявка на підряд. Інвестори зможуть почати фінансування тієї чи іншої галузі шляхом створення спільних підприємств, відкриття франшиз, придбання у власність окремих організацій і т.д.

За прогнозами, економіка країни зросте на 7,4% за результатами 2014р. Це найповільніший темп розвитку за останні шість кварталів. Згідно з опитуванням, результати виробництва поки не почали поліпшуватися, незважаючи на вжиті політиками заходи.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%