Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Санкції Заходу не вплинуть на політику РФ стосовно України

Вівторок, 29 квітня 2014 12:18

На економіку Росії можна вплинути тільки через обмеження експорту енергоресурсів

Черговий пакет санкцій США, який був опублікований у понеділок, 28 квітня, несуттєво відіб'ється на вже ослабленій економіці країни. Також малоймовірно, що заходи, прийняті американським урядом, змінить політику Росії по відношенню до України найближчим часом. Про це пише CNN money.

Після трьох раундів санкцій, введених Сполученими Штатами і Європою, 54 чиновника й бізнесмена з Росії не мають права в'їжджати на територію США і ЄС, а також не можуть розпоряджатися своїми активами в західних банках. Крім того, США обмежили співпрацю з 17 російськими компаніями.

Однак двигуни російської економіки - експорт сировини та енергії, не були розглянуті в програмі санкцій. Поки заборони західних властей зосереджені навколо невеликих банківських груп.

Високопоставлені урядові чиновники США стверджують, що вони не очікували негайної реакції Москви на обмеження Заходу. Навпаки, вони розраховують на те, що загроза подальших санкцій щодо секторів російської економіки, таких як енергетика чи фінанси, впливатиме на ситуацію поступово протягом довгого часу.

Поки ні США, ні ЄС не готові ввести санкції щодо російської промисловості, зокрема енергетичного сектора. Економіка європейських держав може серйозно постраждати в разі перебоїв з поставками енергоресурсів. На сьогоднішній день в ЄС постачають близько 30% природного газу РФ. Також країни Євросоюзу значно постраждають у випадку торгової війни з Росією. У минулому році експорт в РФ склав $170 млрд.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%