Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

США ускладнять процедуру співпраці російських і американських банків

Вівторок, 06 травня 2014 10:42

Обмеження набудуть чинності з липня 2014р.

Влада США намагається запобігти агресії Росії проти України. Міністерство фінансів ухвалило рішення застосувати більш серйозну економічну зброю, ніж санкції. Про це пише Business Insider.

Влітку 2014р. США планують ввести новий закон, згідно з яким російські банки будуть змушені платити великі суми для того, щоб вести бізнес в Америці. Це спричинить нестабільність в банківському секторі РФ.

У 2010р., задовго до кризи в Україні, Конгрес схвалив закон, який був покликаний скоротити ухилення від сплати податків, пов'язаних із закордонними рахунками. Ряд країн, зокрема Росія, вели переговори з США в спробі уникнути високих мит. Однак, після того, як Росія приєднала півострів Крим і продовжує розпалювати сепаратистські настрої на Сході України, Міністерство фінансів припинило обговорення цього питання. Таким чином, американські банки будуть утримувати 30% податок на певні платежі зарубіжних фінансових установ.

З 1 липня 2014р. російські банки, які купують цінні папери США будуть позбавлені 30% процентних виплат і дивідендів. Це обмеження відноситься до акцій і облігацій, в тому числі казначейських облігацій США.

Приватні інвестори, які використовують російські фінансові інститути, щоб полегшити укладення угод, також повинні будуть дотримуватися нових правил. Це знизить їх конкурентоспроможність і спричинить відплив капіталу.

США і Росія є важливими торговими партнерами. Торік Росія експортувала в США товари на суму $ 27 млрд. Експорт Америки в РФ склав $ 11 млрд.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%