Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Прогноз розвитку світової авіаіндустрії на 2014р.

Понеділок, 02 червня 2014 16:05

Чистий прибуток авіакомпаній складе $18 млрд.

У понеділок, 2 червня, Міжнародна асоціація повітряного транспорту оновила прогноз прибутку авіаіндустрії на 2014р. Так, очікується, що за підсумками поточного року авіакомпанії зароблять $18 млрд., що на $700 млн. менше, ніж передбачалося раніше. У порівнянні з 2012р. і 2013р. прибутки збільшилися, повідомляє прес-служба відомства.

У поточному році пасажири витратять на авіаперевезення $746 млрд., що становить 1% від світового ВВП. Кількість пасажирів, які вдадуться до послуг авіаперевізників, досягне 3,3 млрд. чоловік, а вартість квитків знизиться на 3,5%.

Генеральний директор Міжнародної асоціації повітряного транспорту, Тоні Тайлер, сказав, що авіакомпанії змушені існувати в умовах високих податків і низької рентабельності. Існує невідповідність між вигодою, яку авіаперевізники приносять економікам різних країн і прибутком тих, хто, ризикуючи своїм капіталом, фінансує авіапромисловість. Середня прибутковість капіталовкладень для авіакомпаній становить 5,4%. Це хороший показник порівняно з 2008р., однак він не досягає мінімального рівня прибутковості більшості галузей промисловості (7 - 8%).

Серед факторів, які вплинули на зниження обсягів прогнозованого прибутку, Міжнародна асоціація виділяє погіршення економічного середовища, уповільнення світової торгівлі, побоювання з приводу того, що економіка Китаю продовжить скорочуватися і політична нестабільність в різних точках планети.

Прогноз прибутку заснований на показниках зростання ВВП і обсягів торгівлі. Так, з березня прогноз зростання ВВП скоротився з 2,9% до 2,8%, а передбачуване зростання обсягів світової торгівлі знизилося з 4,5% до 3,6%.

 Однак представники асоціації очікують поліпшення ситуації в авіаіндустрії до кінця поточного року. Так, передбачається, що пасажиропотік зросте на 5,9% в порівнянні з 2013р.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%