Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

БРІКС створить альтернативу Світовому Банку

Вівторок, 22 липня 2014 10:16

Штаб-квартира організації розташована в Шанхаї

Санкції Заходу щодо Росії стали тим імпульсом, який призвів до появи «міні-МВФ». Новий банк розвитку створено об'єднанням БРІКС: Бразилією, Росією, Індією, Китаєм і Південною Африкою. Про це пишуть Вести, з посиланням на The Financial Times.

Запрацювати банк може вже наступного року, якщо всі п'ять країн ратифікують установчі документи та передбачать у своїх бюджетах необхідні суми. Він може стати викликом і для Світового банку, і для його «сестри» МВФ.

Поки країни БРІКС домовилися внести кожен по $10 млрд. на створення банку. У майбутньому його капітал планується збільшити до $100 млрд. Гроші передбачається вкладати в інфраструктурні проекти в країнах, що розвиваються. Штаб-квартира нової організації буде в Шанхаї, регіональна штаб-квартира - в ПАР, а першим главою стане представник Індії. «Ми раді, що сприяли просуванню цього проекту, а російські раді тому, що нарешті з'явився банк, що кидає виклик МВФ і Світовому банку», - цитує індійська газета The Economic Times бразильського дипломата.

Також буде створено Стабілізаційний фонд, який буде підтримувати БРІКС в разі світової кризи. Китай вкладе в нього $41 млрд., Росія, Бразилія та Індія - по $18 млрд., а ПАР - $5 млрд. Китай готовий був вкласти і більше, пише, але учасники БРІКС побоюються зростаючої фінансової потужності Піднебесної. 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%