Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

СОТ не вдалося укласти Всесвітній договір про стандартизацію митних правил

П'ятниця, 01 серпня 2014 10:50

Угода могла збагатити світову економіку на $1 трлн.

У четвер, 31 липня, відбулося засідання членів Світової організації торгівлі. На зборах обговорювалася можливість глобального реформування системи митних правил, проте країнам не вдалося укласти угоду про стандартизацію роботи митниць. Про це пише The Economiс Times.

Глобальна реформа митних процедур обговорювалася міністрами СОТ ще в грудні 2013р. До 31 липня 2014р. необхідно був внести документ до статуту Всесвітньої організації торгівлі. Однак через невирішені розбіжності з Індією довелося перенести підписання договору на більш пізній термін.

Причиною зриву підписання найбільшої торгової угоди за останні 20 років, стали умови уряду Індії. Країна вимагала додаткових привілеїв в сільському господарстві - субсидування і накопичення продовольства в обсягах, що перевищують норми СОТ.

Всього за дві години до кінцевого терміну підписання угоди, Генеральний директор СОТ, Роберто Азеведо, сказав торговим дипломатам, які зібралися в Женеві, що керівництву не вдалося знайти рішення цієї проблеми, більш того, керуючий організацією не зміг вказати терміни можливого вирішення питання.

Унікальна торгова реформа могла збагатити світову економіку на $ 1 трлн. і сприяти створенню 21 млн. нових робочих місць.

  Торгові експерти кажуть, що зрив угоди знаменує собою кінець епохи налагодження глобальних торговельних відносин і перехід до лібералізації торгівлі на локальному рівні.

Очікується, що у вересні країни, які усвідомлюють важливість модернізації правил торгівлі, почнуть переговори про можливість самостійної реалізації угоди без участі Індії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%