Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МВФ заявляє про зростання ризиків для світової економіки

Четвер, 18 вересня 2014 09:54

Проте, різкого спаду не очікують

Занадто експансивна кредитно-грошова політика розвинених країн, криза в Україні, близькосхідний конфлікт, епідемія лихоманки Ебола - всі ці чинники, на думку фахівців, загрожують економічній стабільності на планеті. Але навіть незважаючи на збільшені ризики, і Міжнародний валютний фонд (МВФ), і уряд Німеччини виключають можливість різкого спаду світової економіки. Більш того, експерти очікують, що вже до кінця нинішнього року, а також весь 2015 р. світі спостерігатиметься невеликий економічний підйом. Про це йдеться в доповіді, яка МВФ представив в середу, 17 вересня, у Вашингтоні, пише Deutsche Welle.

У той же час, як підкреслюють фахівці фонду, розвиток світової економіки буде йти більш повільними темпами, ніж прогнозувалося ще на початку цього року. При цьому особливу заклопотаність експертів викликає сильне ослаблення темпів економічного зростання в єврозоні.

Низька інфляція в Японії і єврозоні

Особливим фактором економічного підйому в світі стане спрямована на усунення інфляції кредитно-грошова і фінансова політика розвинених індустріальних країн, йдеться в доповіді МВФ. У той же час занадто експансивна кредитно-грошова політика загрожує тим, що вона стимулює до ризикованих операцій, застерігають експерти.

За оцінками МВФ, курс на зміну своєї кредитно-грошової політики візьмуть в першу чергу США, в той час як в єврозоні та Японії на передній план вийде така проблема, як боротьба із занадто низькою інфляцією.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%