Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

General Motors пред'явлені позови на $10 млрд.

Четвер, 16 жовтня 2014 15:45

Позови подають постраждалі від відкликання з експлуатації автовласники

Сума двох колективних позовів від автомобілістів до американського автоконцерну General Motors (GM) досягла $10 млрд., до позовів можуть приєднатися й інші автовласники, постраждалі від відкликання з експлуатації більше 27 млн. автомобілів концерну в 2009-2014 рр., повідомляється з посиланням на інформацію адвокатів позивачів, пише Прайм.

За словами одного з адвокатів, Стіва Бермана, суть позову полягає в тому, що в результаті дій GM ринкова ціна автомобілів концерну серйозно знизилася, що призвело до збитків їхніх власників. «Вартість всіх автомобілів з брендом GM знизилася в результаті публікацій про ці дефекти та нової корпоративної політики ігнорування GM проблем в безпеці», - цитує агентство слова адвоката. До позовів можуть приєднатися більше 20 млн. покупців, які до цих пір володіють, продали або втратили в автомобілі, які підлягали відкликанню з боку GM через виявлені дефекти.

Найбільший за сумою з двох позовів пред'явлено GM по автомобілях, проданих вже після оголошення про банкрутство компанії і прийняття урядом плану з порятунку концерну в 2009 р Другий позов стосується виявлених дефектів в перемикачі запалювання на автомобілях, проданих на ринку до цього моменту, повідомляє Bloomberg.

На думку позивачів, автомобілі Chevy Camaros 2010-2011 рр. випуску втратили в ціні близько $2 тис., Pontiac Solstice 2009 випуску подешевшав на $2,9 тис.

У прес-службі GM повідомили, що компанія «буде рішуче захищатися від претензій позивачів, оскільки зниження ціни на автомобілі виникло при їх перепродажі».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%